Sunday, 7 October 2012

MAGNETIC AURA....Penyembuh penyakit????

Nabi kita yang disayangi Muhammad s.a.w bersabda:
"Berubatlah , sesungguhnya Allah Azza Wajalla tidak meletakkan (kepada manusia) sesuatu penyakit melainkan diturunkan untuknya (penyakit tersebut) penawar kecuali satu penyakit (tiada ubat baginya). Lalu para sahabat bertanya apakah dia? ( penyakit yang tiada ubat itu ya Rasulullah) lalu Rasulullah menjawab, Tua(mati)"
Nabi menyatakan: "Jika menepati ubat itu akan penyakit maka ia akan sembuh". Ertinya kita mesti berusaha mencari ubat yang sesuai dengan penyakit kita. Mungkin sesuatu ubat itu tidak sesuai dengan seseorang walaupun ubat itu memang ubat yang khusus untuk penyakit tersebut. Sembuh bagi seseorang tetapi tidak sembuh untuk seseorang yang lain. Dengan makna yang lain ia disebut sebagai "serasi".

Ubat bukan penyembuh. Ia hanyalah sebagai sebab musabbab sahaja. Penyembuh yang hakiki adalah Allah azza wa jalla. Sesiapa yang menganggap atau mengi'tiqadkan bahawa ubat dapat memberikan kesan atau menyembuhkan penyakit, maka orang itu dianggap syirik kepada Allah s.w.t. Sebab itu hadis riwayat Jabir sebagaimana di atas, Nabi menegaskan dengan perkataan: "Dengan izin Allah".

Sukarelawansriaab dalam usahaniaga mereka juga membekal Produk Magnetik Aura :-

Produk 3
 
 
Magnetic Aura adalah hasil rawatan magnetic yang telah dijalankan di United Kingdom oleh pakar-pakar di dalam bidang perubatan alternatif. Magnetic Aura merupakan produk terapi kesihatan alternatif yang mampu memberi kesan positif secara automatik di samping dapat meningkatkan taraf kesihatan pengguna, Insya Allah. Sistem peredaran darah yang lancar membolehkan sel-sel di dalam badan anda menerima oksigen dan nutrien yang mencukupi. Terapi Magnetic Aura biiznillah mampu mengimbangi  cas negatif dan positif di dalam badan seterusnya membantu melancarkan sistem perjalanan darah anda. Magnetic Aura dihasilkan bersama sumber alam semulajadi yang terpilih lagi bermutu dan dijamin selamat.  Insya Allah, Alamilah perbezaannya.

APA KHASIAT MAGNETIC AURA ?
Ramuan Magnetic Aura -- Magnetic water (UK formula), pati herba bunga yang terpilih dan
 bermutu, minyak zaitun dan wangian bebas alkohol. Terapi Magnetic Aura berkesan untuk :-

* Migrine (Sakit kepala)
* Resdung
* Kencing manis
* Lenguh Sendi
* Lumpuh/Stroke
* Reput tulang
* Kelesuan
* Stress
* Gout
* Darah Tidak Lancar
* Batu karang
* Sukar tidur
* Pening
* Berhenti merokok
Produk 4
 
 
Sabun Magnetic Aura adalah sabun serbaguna yang dihasilkan secara manual ‘hand-made’ dan merupakan kombinasi herba dan teknologi rawatan magnetic yang terkini. Rasailah kelainan Sabun Magnetic Aura daripada kombinasi herba yang terbaik untuk anda. Ianya sesuai untuk semua jenis kulit. Penggunaan yang berterusan akan menghasilkan kulit yang sentiasa lembab, subur, tegang dan halus. Alamilah satu penemuan istimewa dan pertama kalinya di hasilkan di Malaysia, Sabun yang mengandungi ‘magnetic water’ dan kombinasi herba ; sireh . Tidak dinafikan lagi khasiatnya dalam membantu meningkatkan tahap kesihatan umum. Ianya merupakan gabungan yang terbaik untuk satu produk yang berkualiti seperti Sabun Magnetic Aura ini.

Sabun Magnetic Aura dihasilkan dari daun sirih yang terpilih dan diperkayakan lagi dengan kolagen , air zam-zam dan lebih istimewa lagi diberi sentuhan ‘Magnetic Water’ Sirih (Piper Betel Sp.) diakui mengandungi komponen aktif antioksidant dan astrigen yang sangat tinggi nilainya. Kandungan antioksidant polyphenol di dalamnya membantu menghalang tindakan radikal bebas oleh pancaran uv yang boleh memusnahkan struktur kimia kulit. Mengikut kajian saintifik, ekstrak daun sirih mengandungi flavonoid dan polyphenol yang bertindak meregangkan kulit mengelakkan kedut serta merawat jeragat dengan berkesan. Khasiat ASTRIGEN daun sirih pula berkeupayaan mengecutkan tisu-tisu organik dan khasiat ANTISEPTIK untuk membunuh kuman. Kolagen akan membantu memperbaharui kulit serta melambatkan proses penuaan semulajadi, menambah keanjalan kulit dan penghidratan.

“Membantu sel darah putih dalam pertahanan tubuh”

“Meninggikan pengeluaran antibodi tubuh tahan penyakit, sementara juga membantu anti-penuaan.”

Kebaikan Sabun MagneticAura
1. Memberikan kesegaran dan meningkatkan daya tumpu dan keyakinan diri.
2. Membantu melancarkan perjalanan darah pada permukaan kulit
3. Memberi keseimbangan cas pada permukaan kulit
4. Membersih kulit
5. Membantu anti-penuaan.
6. Membantu meninggikan pengeluaran antibodi tubuh tahan penyakit
7. Membantu merawat pelbagai masalah kesihatan anda
8. Meningkatkan stamina ,sangat baik untuk bersukan dan kerja berat
9. Membantu mengurangkan stress dan keletihan ketika memandu
10.Wangian yang menyenangkan

Untuk kesan yang terbaik gunakan :
1. Pada keseluruhan badan setiap kali mandi pagi dan petang.
2. Juga baik digunakan untuk cuci muka sebelum mengambil wuduk 5kali sehari.
3. Sebelum kuliah , sebelum mengulangkaji , sebelum selepas bersukan atau kerja berat

Harga Pengguna
Magnetic Aura:-Semenanjung Malaysia: RM 29.90
Sabah & Sarawak: RM 35.00
Sabun Magnetic:-Semenanjung Malaysia: RM  19.00
Sabah & Sarawak: RM 22.00

(Pembelian Minyak - Charge Pos di Malaysia di kenakan sebanyak RM 3.00 sebotol)

Untuk maklumat lanjut dan sebarang pesanan dan sumbangan kebajikan, boleh hubungi saya Salmi 019 2736292 atau email kepada mommutaqaidah@gmail.com


No comments:

Post a Comment